Hope + CSA

30 Oct 16:26

 

Förra veckan så var jag inbjuden till Hope butiken på Smålandsgatan för att vara med på lanseringen av Hopes samarbete med den otroligt duktiga keramikern och formgivaren Carina Seth Andersson som har formgivit ett set med glas och en karaff i begränsad upplaga. Fantastiskt fina var dom och min favorit är det bruna apoteksglaset, En mycket trevlig morgon var det och det är ju ingen underdrift att jag fullkomligt älskar Hope butikernas inredning. Vill du läsa mer om samarbetet så har jag skrivit ett inlägg på LIVINGby.

facebook twitter bloglovin

Compact living

18 Oct 09:34

 

Electrolux hade pressträff för att introducera deras nya mini dammsugare i en av Stockholms praktexempel på compact living – en lägenhet på 19 kvm inredd med fantastiska lösningar som visar hur man kan bo kompakt utan att kompromissa med stilen. Alexandra Ogonowski inredningsdesigner på Plaza Deco har inrett lägenheten för att visa hur man kan maximera ytan.

facebook twitter bloglovin

Pressvecka

18 Oct 09:03

 

Det är pressvecka i stockholm och jag har sprungit på ena visningen efter den andra, sätt delar av vårens nyheter och träffat massa inspirerande kreativa människor, jag älskar mitt jobb :)

Först ut var Asplund, Svensk design när den är som bäst, och nytt är att Asplund öppnar en webbshop den 22 okt, där större delen av deras sortiment kommer att finnas.

facebook twitter bloglovin

Hem & Villa

15 Oct 09:23

 

Jag besökte Allt i hemmets monter på Hem & Villa mässan i torsdags, Träffade både Chefredaktören Anna Zethraeus och Christina Breeze som har gjort ett fantastiskt jobb med Tidningen. I montern hade dom återskapat interiören från Anna Zethraus fantastiska hem.Den här bilden är ifrån ett reportage i tidningen. förövrigt ett av mina favoritreportage. Förutom snygga mässmontrar så lyssnade jag jag självklart på trendföredrag av Stefan Nilsson, en annan favorit var  Galleri Pascale som jag har skrivit om tidigare, älskar deras grafiska svartvita .Jag fick också med mig boken 17 svenska formgivare av Galleri Pascale, Tusen tack för den!

Photo by me

facebook twitter bloglovin

Svartvita rum

18 Sep 13:49

 

I torsdags var jag på butiksinvigning för en ny inredningsbutik Svartvita rum och det är precis som det låter en hel butik med bara svartvita inredningsdetaljer, ett paradis för en sån som mig som älskar svart och vitt :) butiken har en blandning av keramik, textilier och inredning ifrån bla, Hay, Louise Roe, muuto, väl värt ett besök. Butiken ligger på kungsholmsgatan 18 i stockholm

facebook twitter bloglovin

Hæng

20 Aug 22:11

 

En annan pärla ifrån formex var den här fina vikbara stolen ifrån haeng , enkel och snygg design tillverkad i sverige med handgarvat läder.

Translation: Another thing from Formex was this nice folding chair from haeng, simple and stylish design made in Sweden with hand-tanned leather.

Läs mera om stolen här

 

Pressbilder lånat ifrån haeng/Bucerius studios

facebook twitter bloglovin

AFROART

19 Aug 23:36

 

Jättefina överkast/plädar hos afroart, jag skulle kunna tänka mig den vita i mitten.

Translation: Lovely blankets from afroart

facebook twitter bloglovin

MIMOU

17 Aug 17:16

 

Först ut blir mimou som hade den snyggaste montern enligt mig, är vanligtvis inte överförtjust i mimou men dom här handtryckta kuddarna är ju underbara och är även nominerade till formex formidable. Och så älskar jag den mörka vintage byrån.

Translation: First out is Mimou who had the best looking stand in my opinion, i´m usually not fond of Mimou but this handprinted cushions are wonderful, and is also nominated for Formex formidable. And I love the dark vintage cabinet

facebook twitter bloglovin

Formex 2012

17 Aug 16:10

 

Årets formex mässa är avklarad för mig, men jag är positivt överraskad för jag tyckte inte att vårens mässa var så kul. Temautställningen moi moi helsinki var en hyllning till finsk design eftersom helsingfors utnämndes som årets design huvudstad. Men totalt utmattad efter en dag är man och proppfylld med inspiration, men det blev många trevliga möten med bloggkollegor och trend föredragen med Moderådets Lotta Ahlvar och stylistgruppen var dagens höjdpunkt.

Translation: This year’s Formex fair is over for me, but Iam positively surprised because I did not think the spring show was so much fun. The theme exhibition moi moi helsinki was a tribute to Finnish design since Helsinki was named as this year’s design capital. But totally exhausted after a day and packed with inspiration, and there were many pleasant meetings with blog colleagues and the trendlecture by Fashion Council Lotta Ahlvar and stylist team was today’s highlight.

facebook twitter bloglovin

OFF TO FORMEX

16 Aug 08:40

 

Snart ska jag åka iväg till formex mässan och den här gången som LIVINGby, det ska bli så roligt att träffa alla bloggare, stylister och utställare och lyssna på alla föredragen. så räkna med bildregn när jag kommer tillbaka. du kan också följa mig på instagram där jag kommer uppdatera under dagen @rumfortva

facebook twitter bloglovin